Schoorsteenvegen

Wij weten alles op het gebied van schoorsteenvegen!

VEILIG STOKEN

Veel mensen denken dat het vegen van het rookkanaal overbodig is geworden omdat gas een “schone” verbranding heeft. Toch kunnen er op den duur lekkages ontstaan door ouderdom of kunnen er verstoppingen optreden. Vooral vogels vinden de schoorsteen een veilige en warme plek voor hun nesten. Ze zijn dan ook enthousiaste “verstoppers” waar rekening mee gehouden moet worden. Omdat deze verstoppingen van buitenaf niet te zien zijn, is een regelmatige controle door de schoorsteenveger geen overbodige luxe.

schoorsteenveger-haarden-kachels

VONKENVANGER

Het is verplicht door de verzekering om een vonkenvanger te hebben op een schoorsteen met rieten kap of een huis met een bosrijke omgeving (met name dennenbos). Het probleem met een originele vonkenvanger is dat deze geregeld dicht zit met creosoot, waardoor er geregeld iemand het dak op moet om deze schoon te maken. Daarom heeft Spijker Techniek een nieuwe vonkenvanger ontwikkelt en op de markt gebracht (tevens goedgekeurd door de verzekering). Deze vonkenvanger wordt op maat gemaakt en dus geschikt voor elke schoorsteen. Deze vonkenvanger is van rvs en is beweegbaar door de wind, waardoor de vonkenvanger schoon waait.
Voor meer informatie kunt u bellen op maandag of donderdag tussen 09.00-17.00 op 0523-683438

BELANGRIJK

Veel verzekeringen geven het advies minimaal één keer per jaar uw rookkanaal van cv-ketels en gaskachels te laten vegen door uw schoorsteenveger indien deze afgevoerd worden door de schoorsteen. Wanneer de cv-ketel op zolder is gemonteerd is het vegen een keer in de drie jaar voldoende. Omdat het gas bij verstoppingen weer in de woning terecht komt is er kans op koolmonoxidevergiftiging. Dit komt nog steeds voor in Nederland.

Neem dus geen risico’s!!

GARANTIE

Zodra uw schoorsteen door ons geveegd is staat u bij ons in het bestand. Als klant van ons wordt u het volgende jaar in dezelfde periode geheel vrijblijvend gebeld voor een nieuwe afspraak. Ook wanneer uw verzekering vraagt naar een bewijs dat er geveegd is, kunt u onze naam en telefoonnummer doorgeven.

REPARATIES

Bij oudere woningen komt het voor dat er scheuren zitten in het voegwerk van het schoorsteenkanaal of dat het lood kapot is. Uw schoorsteenveger heeft voor het repareren van voegwerk of lood of het metselen van een nieuwe schoorsteen een cursus schoorsteen metselen gevolgd zodat hij ook hiervan de nodige kennis in huis heeft.

PRIJZEN

Het vegen van het rook- of ontluchtingskanaal
€ 45,00

Het vegen van elk volgend kanaal
€ 20,00

Het vegen van bovenaf
€ 55,00

Ontstoppen van het kanaal
Op uurbasis

Reparaties
Op uurbasis

Deze prijzen zijn inclusief BTW.

Korting bij collectief vegen van huizenblokken op aanvraag.

Wilt u een afspraak maken, dan kunt u bellen op maandag of donderdag van 09.00 tot 17.00.
Telefoonnummer: 0523-683438. Voor spoedgevallen of dringende vragen kunt u ons mobiel bereiken op: 06-23691788

Spijker Techniek